Saturday, December 5, 2009

~ SudaH 4 BuLaN ~


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...

Alhamdulillah, segala puji bagiMu ya Rabb..Pemilik sekalian alam..Selawat dan salam buat Rasulullah SAW, ahli keluarga baginda, para sahabat dan tabi'-tabi'in semuanya.Hari ini, adikku Filzatul Hannan sudah 4 bulan 2 hari. Alhamdulillah, kesihatannya semakin baik. Hmmm,Sejak bercuti di rumah ini, ku di sini sudah seperti seorang ibu lagaknya.

Masakan tidak, akulah yang menjaga Hannan dengan bantuan adikku Fazirah. Kamilah yang berganding bahu menjaganya tika mak tiada di rumah. Kamilah yang memandikan dia, menidurkan, menyusukan dan yang sewaktu dengannya. Bak kata orang: "dah boleh da tu, da cukup ciri2 da". Apa yang da boleh? apa yang da cukup? hee Faham2 sendiri la ye.


Niatku untuk bekerja masa cuti ni pun telah awal2 lagi ku batalkan, kerana aku ada amanah yang perlu dilaksanakan. Ya, sebagi suri rumah di rumah ni..hee bekerja la jugakkan. tapi, tanpa gaji..(~_^)

Namun, ku senang dan bahagia... kerana bukan semua orang berpeluang 'bekerja' sepertiku. Jadi, aku adalah sangat beruntung dan aku amat bersyukur padaNYa.

Doaku, moga Hannan sihat selalu dan cepat membesar. Amin ya Rabb...

1 comment:

  1. baby kalau menangis camne nak tau
    dia nak apa? dia lapar ka nak buang air ka?

    ReplyDelete

~WaRkaH Buat Kalian~